POKREĆE SE PRVA PRAVA UDRUGA PIZZA MAJSTORA U HRVATSKOJ

MAESTRO PIZZAIOLO – PIZZA MAJSTOR – PEKAR…

Razni su nazivi koji se kod nas koriste za ovu plemenitu profesiju.

Profesija je to koja privlači mnoge, ali samo rijetki imaju priliku obrazovati se i graditi teoretski i praktično, i postati pravi pizzaioli profesionalci.
Kako bi njegovo tijesto bilo kvalitetno, pizzaiolo mora posjedovati široka teoretska znanja o brašnima, kvascima, tehnologiji dizanja tijesta i međusobne interakcije njegovih čimbenika u različitim uvjetima. Mora posjedovati i mnogo prakse i znanja o miješalicama i pećima, o sirevima, o rajčici, o raznim namirnicama koje će koristiti pri izradi svojih pizza. Mora razumjeti namirnice koje stavlja na svoju pizzu i njihovu međusobnu interakciju, kao i pravilno kombinirati okuse.

Maestro Pizzaiuolo – Pizza Majstor, to nije posao… to je način života.
Vrhunski pizzaiuolo se gradi polako i postepeno, stalno ulažući u sebe i u svoje znanje… Stalno isprobava nove tehnologije i namirnice kako bi uspio prepoznati one koje će mu dati najbolji rezultat… Razmjenjuje svoja znanja i vještine, i odmjerava snage sa svojim kolegama, kako bi pokazao što zna, a što je još važnije kako bi vidio što oni znaju… Obogaćuje svoje znanje i vještine primjenom novih iskustava koje pokupi usput…

Kada Pizza Majstor postane Maestro Pizzaiolo, ta profesija postaje njegov životni izbor, a njegove pizze postaju ogledalo njegove vještine i profesionalnosti. Napoletana… Classica… Romana… nebitno… Maestro pizzaiolo će znati razliku, znati će napraviti svaku od njih, i to tako da svaka bude vrhunska. Odabrati će jednu od njih… jedan stil, koji on smatra najboljim, i u njemu će se razvijati do savršenstva.
Vrhunski Maestro Pizzaiuolo, kao i vrhunski Chef, ne traži posao… on bira gdje će raditi.

Polako i u tišini, u organizaciji tvrtke Mainardi Food, i mlina Caputo, APN (Associazione Pizzaiuoli Napoletani – Udruga Napoletanskih Pizzaiuola) osniva svoju podružnicu u Hrvatskoj, koja će oko sebe okupiti Pizza Majstore koji žele postati pravi profesionalci… koji žele učiti, raditi na sebi, graditi se, natjecati, dokazivati… Koji žele savladati vještine izrade prave talijanske pizze bez obzira na stil koji će primjenjivati, i omogućiti si da žive svoj san.

Udruga će okupiti sve vas koji želite više, koji želite biti bolji… Dati će vam priliku da se družite, da učite od najboljih, da upoznajete nove proizvode, da razmjenjujete iskustva, da se natječete, a najboljima će dati i priliku da odmjere snage sa najvećim svjetskim majstorima.
Udruga će biti i vaš izlog, u kojem ćete se moći promovirati… Biti će i poveznica između pizzerija koje traže kvalitetnog pizzaiuola i vas, omogućujući vam da pronađete kvalitetnu radnu sredinu, ma gdje ona bila.

Pizzaiuolo koji će postati član ove udruge ne treba nužno raditi u pizzeriji koja će pratiti njegove profesionalne želje i izbore. Može sam graditi sebe i svoj profesionalni ugled, kako bi jednog dana svoju vještinu pokazao u istoj toj pizzeriji u kojoj radi, ili bilo kojoj drugoj u Hrvatskoj ili šire.

Svaka ozbiljna pizzerija ima potrebu za ozbiljnim i kvalitetnim profesionalcem, za pravim Maestrom Pizzaiuolom.
Ova udruga će vam omogućiti da postanete jedan od njih.
Ako ste zainteresirani postati članom ove udruge i dijelom ove priče, javite nam se mailom ili u inbox.

Svi ste dobrodošli.

Podijelite ovaj sadržaj