Bijela umjetnost – Linija za profesionalce
Naša brašna u vrećama od 25 kg, namijenjena su profesionalcima i majstorima bijele umjetnosti. Jamče vrlo visoka svojstva i visoku kvalitetu rezultata za sve vrste prerade, od kruha do pizza, deserta i svježe tjestenine.
Caputo Blu – Pizzeria (dugotrajno dizanje)
Brašno s elastičnim i izdržljivim glutenom, idealno za dugotrajno dizano tijesto.
Elastični gluten i fini mekani škrob potiču stvaranje savršeno dignutih lako probavljivih tijesta s odličnom hidratacijom, zadovoljavajući potrebe najboljih majstora pizzaiuola.
Idealno za klasičnu napoletansku pizzu.
Tipo 1 – meka pšenica
Iz našeg iskustva, ovaj proizvod će vas podsjetiti na čitavu tradiciju napuljskih mlinara.
Tip 1 se rađa iz iskustva mlinara Caputo mlina: to je brašno koje čuva autentičnost i tradiciju okusa prošlih vremena. Proizvedeno odabirom najboljih vrste pšenice i obogaćeno klicama pšenice, namijenjeno je za tijesta dugog perioda dizanja, kao i za pojačavanje brašna za kruh, pizzu i slastice.
Nuvola Super – glatko pšenično brašno tipa 0 za savršene rubove
Kao alternativa Nuvoli, ili za pripremu tijesta tehnikama biga, polish i slično. Savršeno za Cannotto.
Nuvola Super dolazi u kombinaciji s Nuvolom za pripremu voluminoznog i saćastog tijesta, za one koji traže savršenstvo oblika i okusa u vijencu.
Nuvola – glatko pšenično brašno tipa 0 za lagana tijesta visoke alveolature
Iz istraživanja i razvoja Mlina Caputo rođena je Nuvola: pažljiv odabir 100% prirodnih sirovina bez aditiva ili konzervansa koji osigurava volumen i mekoću tijesta zahvaljujući visokom kapacitetu fermentacije koji je prirodno prisutan u žitaricama.
Criscito – Prirodni kvasac
Više okusa i mirisa, više očuvanja i probavljivosti.
Dehidrirani prirodni kvasac, koji se naziva Criscito, je prirodni proizvod koji se dobiva zamijesom pšeničnog brašna tipa „0” i vode, zakiselljenog sa kompleksom gljivica i mliječnim enzimima, koji može inicirati fermentaciju tijesta za pekarske i slastičarske proizvode. Obzirom da od trenutka dehidracije postaje neaktivan, Criscito se u tijestu mora ponovno aktivirati upotrebom aktivnog kvasca, onog kojeg uobičajeno koristite. Dodaju se od 20 do 50 grama po kilogramu brašna, pored normalnog kvasca.
Korištenjem ovog proizvoda možete konačno dobiti pekarske proizvode koji su prirodno dizani (mješovito), na vrlo jednostavan način: bez dohranjivanja prirodnog kvasa, dana čekanja, problema sa čuvanjem. Na taj način ćete poboljšati kvalitetu svojih pekarskih proizvoda: okus i najviše ugodan miris, očuvanje i veću probavljivost.
Cuor di multicereali – Jezgra cjelovitog zrna
Dodatak tijestu koji može poboljšati svaku pripremu.
Srce žitarica je pažljiv odabir žitarica i sjemenki (suncokret, raž, lan, ječam, sezam i pšenica) za miješanje – u skladu s idealnom dozom u rasponu od 10 do 20% – s vašim željenim brašnom Caputo.
Profesionalni i vrhunski kvalitetni proizvod koji će vam omogućiti da dobijete tijesto koje može poboljšati svaku pripremu, bogat ukusom i prehrambenim svojstvima.
Linija za Kuhinju
Naša brašna od 1 i 5 kg namijenjena su ljubiteljima kuhanja, ugostiteljima i svima onima koji vole izraziti svoju kreativnost u kuhinji i pružiti nepcu užitak sa receptima autentičnog i neponovljivog okusa.
Manitoba Oro – Brašno za torte
Brašno kalibrirano sa škrobom iz prve ekstrakcije i otpornim glutenom. Kombinacija s vodom stvara sjajna i otporna tijesta.
Pojačano najboljom pšenicom visoke snage sa visokom vrijednosti proteina. Kvaliteta glutena daje tijestu elastičnost i rastezljivost, s izvrsnim rezultatima u slastičarstvu i dizanim proizvodima.