PONUDA BRAŠNA CAPUTO

Bijela umjetnost – Linija za profesionalce

Naša brašna u vrećama od 25 kg, namijenjena su profesionalcima i majstorima bijele umjetnosti. Jamče vrlo visoka svojstva i visoku kvalitetu rezultata za sve vrste prerade, od kruha do pizza, deserta i svježe tjestenine.

Caputo Blu – Pizzeria (dugotrajno dizanje)

Brašno s elastičnim i izdržljivim glutenom, idealno za dugotrajno dizano tijesto.

Elastični gluten i fini mekani škrob potiču stvaranje savršeno dignutih lako probavljivih tijesta s odličnom hidratacijom, zadovoljavajući potrebe najboljih majstora pizzaiuola.

Idealno za klasičnu napoletansku pizzu.

Caputo Rossa (produljen period dizanja u hladnjaku)

Idealno za tijesto koje zahtijeva duge periode odmora i produženo vrijeme dizanja u hladnjaku.

Gluten, s uravnoteženim omjerom rastezljivosti, čvrstoće i elastičnosti, idealan je za rad u pizzerijama, slastičarnicama i kuhinjama.

Tipo 1 – meka pšenica

Iz našeg iskustva, ovaj proizvod će vas podsjetiti na čitavu tradiciju napuljskih mlinara.

Tip 1 se rađa iz iskustva mlinara Caputo mlina: to je brašno koje čuva autentičnost i tradiciju okusa prošlih vremena. Proizvedeno odabirom najboljih vrste pšenice i obogaćeno klicama pšenice, namijenjeno je za tijesta dugog perioda dizanja, kao i za pojačavanje brašna za kruh, pizzu i slastice.

Nuvola – meka pšenica Tipa 0 (cannoto)

Biti će dostupna u dvije verzije: Nuvola e Nuvola Super, ovisno o tome da li radite impasto diretto ili se služite tehnikama biga, polish…

Pizza cannotto je u konstantnom rastu prema svim pokazateljima i povratnim informacijama sa socijalnih mreža. Neminovno, njemu su posvetili svu svoju pažnju i škole pizze, kao i mlinovi.

Performanse koje brašno mora pružati, kako bi podupiralo stvaranje visoko saćastih vijenaca i stoga suštinski praznih ili bolje rečeno punih zraka, su vrlo visoke.

Brašno od čiste proklijale pšenice, bez dodavanja agensa koji potpomažu zrenje i dizanje, ali s velikom pozornošću na reološke značajke, koje može podržati pizzaiuole zahvaljujući odabiru sorti koje poboljšavaju krivulju trajnosti tijesta tijekom radnog vremena pizzerije.

Super – srednji period dizanja

 

Brašno dobiveno iz mješavine pšenica, srednje snage i visoke elastičnosti.

Svestrano i uravnoteženo, preporučeno za kruh i za tijesta sa srednjim periodom dizanja.

Criscito – Prirodni kvasac

Više okusa i mirisa, više očuvanja i probavljivosti.

Dehidrirani prirodni kvasac, koji se naziva Criscito, je prirodni proizvod koji se dobiva zamijesom pšeničnog brašna tipa „0” i vode, zakiselljenog sa kompleksom gljivica i mliječnim enzimima, koji može inicirati fermentaciju tijesta za pekarske i slastičarske proizvode. Obzirom da od trenutka dehidracije postaje neaktivan, Criscito se u tijestu mora ponovno aktivirati upotrebom aktivnog kvasca, onog kojeg uobičajeno koristite. Dodaju se od 20 do 50 grama po kilogramu brašna, pored normalnog kvasca.

Korištenjem ovog proizvoda možete konačno dobiti pekarske proizvode koji su prirodno dizani (mješovito), na vrlo jednostavan način: bez dohranjivanja prirodnog kvasa, dana čekanja, problema sa čuvanjem. Na taj način ćete poboljšati kvalitetu svojih pekarskih proizvoda: okus i najviše ugodan miris, očuvanje i veću probavljivost.

Cuor di multicereali – Jezgra cjelovitog zrna

Dodatak tijestu koji može poboljšati svaku pripremu.

Srce žitarica je pažljiv odabir žitarica i sjemenki (suncokret, raž, lan, ječam, sezam i pšenica) za miješanje – u skladu s idealnom dozom u rasponu od 10 do 20% – s vašim željenim brašnom Caputo.

Profesionalni i vrhunski kvalitetni proizvod koji će vam omogućiti da dobijete tijesto koje može poboljšati svaku pripremu, bogat ukusom i prehrambenim svojstvima.

Fioreglut – Poluproizvod

Priroda bez glutena.

Brašno s kalibriranom granulometrijom, za jednostavnu hidrataciju i izvrsnu obradivost. Za mekana tijesta koja održavaju lakoću i okus nakon pečenja. Mješavina škroba je savršeno uravnotežena za pripravke bez glutena.

Linija za Kuhinju

Naša brašna od 1 i 5 kg namijenjena su ljubiteljima kuhanja, ugostiteljima i svima onima koji vole izraziti svoju kreativnost u kuhinji i pružiti nepcu užitak sa receptima autentičnog i neponovljivog okusa.

Classica

Za sve namjene, idealno za mekana i lagana tijesta.

Brašno s kalibriranom granulometrijom, za jednostavnu hidrataciju i izvrsnu obradivost. Za mekana tijesta koja održavaju lakoću i okus nakon pečenja.

 

Cuoco

Za produljen period dizanja

Elastični gluten i mekani škrob potiču stvaranje tijesta s odličnom hidratacijom, lakoćom, savršenim dizanjem, zadovoljavajući potrebe najboljih majstora pizzaiuola. Idealno za klasičnu Napuljsku pizzu.

Pasta fresca e gnocchi

Lakoća razvlačenja.

Brašno kalibrirano sa škrobom iz prve ekstrakcije i otpornim glutenom. Kombinacija s vodom stvara sjajna i otporna tijesta, za izvanredan okus. Izvrsno i u slastičarnici za kreme i uštipke.

Manitoba Oro – Brašno za torte

Brašno kalibrirano sa škrobom iz prve ekstrakcije i otpornim glutenom. Kombinacija s vodom stvara sjajna i otporna tijesta.

Pojačano najboljom pšenicom visoke snage sa visokom vrijednosti proteina. Kvaliteta glutena daje tijestu elastičnost i rastezljivost, s izvrsnim rezultatima u slastičarstvu i dizanim proizvodima.


Podijelite ovaj sadržaj