
Euro Iovine je mala obiteljska mljekara stacionirana u neposredoj blizini Napulja.
Mainardi food je ekskluzivni distributer njihovih izuzetno kvalitetnih proizvoda, među kojima su najznačajniji mozzarella “fior di latte”, ručno izrađena bivolja mozzarella, stracciatella i burrata od kravljeg i bivoljeg mlijeka.
Svi proizvodi izrađuju se isključivo od svježeg mlijeka sa područja oko Napulja.
Mainardi food vam jedini u Hrvatskoj svakog tjedna može isporučiti svježe proizvode ove mljekare, koji će u vaše skladište stići samo 2 dana nakon proizvodnje. Njihova kvaliteta i okus su potpuno očuvani, kao da ih konzumirate u Napulju.
U ponudi imamo:
- Mozzarella ‘Fior di latte’ – kuglica u vodi, kalibracija 100 g, 250 g, 500 g ili po narudžbi
- Mozzarella di buffala campana – kuglica u vodi, kalibracija 50 g, 250 g ili po narudžbi
- Mozzarella di buffala affumicata – dimljena kuglica u vodi, kalibracija 250 g ili po narudžbi
- Burrata – 1 kg
- Straciatella – 1 kg
- Mozzarella ‘Fior di latte’ – ribana ili u kockicama
- Burrata i Stracciatella di buffala – po narudžbi
PROIZVODNJA MOZZARELLE U VIDEO PRIČAMA
(kliknite na fotografiju za prikaz)
Prvi korak:
svježem mlijeku se dodaju prirodni agensi za zgrušavanje
Masa zgrušanog mlijeka se melje kako bi se lakše rastapala
Mljevenoj surutki se dodaje vruća voda i miješanjem se dobija vlaknasti sir – mozzarella
Masa vruće mozzarelle se strojno ili ručno dijeli – kalibrira na kuglice željene ili nasumične težine
Kuglice mozzarelle se ostavljaju u hladnoj vodi da se ohlade, nakon čega se pakiraju
Ručna izrada mozzarelle od bivoljeg mlijeka u mljekari Euro Iovine
Ručna izrada pletenice od mozzarelle – Treccia