NOVOSTI

PROMOHOTEL 2017

PROMOHOTEL 2017

Nekategorizirano
Tvrtka Mainardi Food je i ove godine izlagala velik dio svoj prodajnog asortimana na ovom prestižnom sajmu u Poreču.Za razliku od prethodnih godina, ove godine smo se izmjestili iz dvorane i preselili u veliki šator nasuprot glavnog ulaza.Učinili smo to kako bi mogli postaviti pravu Napoletansku peć za pizzu i kuhati i pripremati razne delicije iz našeg prodajnog programa bez ikakvih ograničenja.[Best_Wordpress_Gallery id="3" gal_title="PROMOHOTEL 2017"]
Pročitaj više
POKREĆE SE PRVA PRAVA UDRUGA PIZZA MAJSTORA U HRVATSKOJ

POKREĆE SE PRVA PRAVA UDRUGA PIZZA MAJSTORA U HRVATSKOJ

Nekategorizirano
MAESTRO PIZZAIOLO - PIZZA MAJSTOR - PEKAR...Razni su nazivi koji se kod nas koriste za ovu plemenitu profesiju.Profesija je to koja privlači mnoge, ali samo rijetki imaju priliku obrazovati se i graditi teoretski i praktično, i postati pravi pizzaioli profesionalci. Kako bi njegovo tijesto bilo kvalitetno, pizzaiolo mora posjedovati široka teoretska znanja o brašnima, kvascima, tehnologiji dizanja tijesta i međusobne interakcije njegovih čimbenika u različitim uvjetima. Mora posjedovati i mnogo prakse i znanja o miješalicama i pećima, o sirevima, o rajčici, o raznim namirnicama koje će koristiti pri izradi svojih pizza. Mora razumjeti namirnice koje stavlja na svoju pizzu i njihovu međusobnu interakciju, kao i pravilno kombinirati okuse.Maestro Pizzaiuolo - Pizza Majstor, to nije posao... to je način života. Vrhunski pizzaiuolo se gradi polako i postepeno, stalno ulažući u sebe…
Pročitaj više
NOVA KARIJERA KRISTINE HALUŽAN

NOVA KARIJERA KRISTINE HALUŽAN

Nekategorizirano
Kristina Halužan postat će Ambasadorica talijanske pizze, Ambasadorica pravih talijanskih okusa, Ambasadorica kvalitetnih proizvoda... u Hrvatskoj i šire. Mainardi Food ju već ovih dana šalje na obuku i specijalizaciju u Napulj, gdje će u organizaciji mlina Caputo i APN (Associazione Pizzaiuoli Napoletani - Udruga Napoletanskih Pizzaiuola) proći intenzivnu obuku u njihovoj školi, pod vodstvom najvećih Napoletanskih majstora pizze. Nakon toga, čeka ju još i specijalizacija u Napoletanskoj pizzeriji, kako bi znanje stečeno u školi primjenila u pravim radnim uvjetima talijanske pizzerije. Na taj način će Kristina steći znanja i praksu koji su potrebni kako bi mogla svoje znanje prenositi pizza majstorima u pizzerijama širom Hrvatske, promovirajući brašna Caputo i ostale kvalitetne proizvode iz naše ponude. Vlasnici pizzerija, slobodno nam se obratite ako u svom lokalu želite ugostiti ovu vrsnu pizza…
Pročitaj više
MALA ŠKOLA NAPOLETANSKE PIZZE MLINA CAPUTO

MALA ŠKOLA NAPOLETANSKE PIZZE MLINA CAPUTO

Nekategorizirano
MASTER CLASS MLINA CAPUTO   Pozivamo sve vas, hrvatske pizza majstore, koji želite napredovati u struci i graditi karijeru pravog stručnjaka – maestra pizzaiuola, da se prijavite u našu malu školu Napoletanske pizze koja će se održati u sklopu MAINARDI & CAPUTO PIZZA NAPOLETANA SHOW 2016 u Zagrebu 17. i 18.10.2016.   Tečaj će voditi Maestro Pizzaiuolo Davide Civitiello, jedan od pizzaiuola prezentera mlina Caputo i instruktora udruge napoletanskih pizzaiuola APN. Davide je vrhunski profesionalac i nosi titulu osvajača svjetskog prvenstva Campionato Mondiale Pizzaiuoli Trofeo Caputo koje se svake godine održava u Napulju, a on ga je osvojio 2013.   Radi se o kratkom jednodnevnom tečaju od nekoliko sati, tijekom kojeg ćete naučiti osnove izrade Napoletanske pizze, vidjeti demonstraciju zamjesa tijesta i procesa dizanja i čuvanja tijesta, proces razvlačenja tijesta…
Pročitaj više
MAINARDI & CAPUTO PIZZA CUP HRVATSKE 2016

MAINARDI & CAPUTO PIZZA CUP HRVATSKE 2016

Nekategorizirano
Odradili smo i prvo službeno natjecanje za najboljeg pizza majstora – pizzaiola Hrvatske. Prijavilo se 12 najhrabrijih natjecatelja iz raznih krajeva lijepe naše, i moramo priznati da su odradili nastupe mirno i profesionalno. Za ovo prvo natjecanje nismo predvidjeli nikakve posebne kategorije, tako da su svi pizzaioli mogli pripremiti pizze po vlastitom izboru. To bi odgovaralo kategoriji 'pizza classica' na natjecanjima u Italiji. Bilo je tu raznih pizza koje su više ili manje zadovoljavale kriterije prave talijanske pizze, ali moramo naglasiti da se vidi ogroman napredak u shvaćanju pizze u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu. Moramo priznati da smo se nadali većem interesu pizzerija koje se deklariraju kao najbolje u Hrvatskoj i da smo se veselili nastupu pizza majstora koji u njima rade, ali se to nažalost nije dogodilo.…
Pročitaj više
CAPUTO PIZZA NAPOLETANA SHOW ZAGREB 2016

CAPUTO PIZZA NAPOLETANA SHOW ZAGREB 2016

Nekategorizirano
MAINARDI TRŽNICA KVALITETNIH PROIZVODA & CAPUTO PIZZA NAPOLETANA SHOW ZAGREB 2016 Mainardi food, u suradnji sa Napuljskim mlinom Antico Mulino Caputo i Udrugom Napoletanskih Pizzaiuola APN, donosi vam dašak Napulja u Zagreb. Po prvi puta u Zagreb dovodimo pravog Napoletanskog Maestra Pizzaiola, kao i predstavnika udruge Napoletanskih Pizzaiuola APN, koji će vam prezentirati brašna mlina Caputo i istinsku Napoletansku pizzu kakva se priprema u najvećim Napuljskim pizzerijama. Imat ćemo i malu školu pizze u kojoj će zainteresirani pizzaioli moći savladati osnove izrade Napoletanske pizze, i upoznati se sa sastojcima koji su potrebni za njenu izradu. Promovirati ćemo i pravu školu pizze koju ćemo sa udrugom APN početi organizirati u Hrvatskoj. Napravit ćemo niz prezentacija i degustacija raznih proizvoda koje imamo u ponudi, kako za pizzerije tako i za restorane i sve…
Pročitaj više
Caputo World Cup 2016 Napoli

Caputo World Cup 2016 Napoli

Nekategorizirano
[embed]http://www.pizzavillage.it/wp-content/uploads/2016/06/NAPOLI-PIZZA-VILLAGE-2015.mp4[/embed]   Campionato Mondiale del Pizzaiuolo 2016 – XV Trofeo Caputo 06 - 11 rujan 2016 I ove godine, na poziv mlina Caputo i prestižne udruge APN (Udruga Napuljskih Pizzaiuola), Mainardi food je poslao tročlanu ekipu koja je sudila na ovom prestižnom natjecanju. Osim toga, Mainardi Food je po prvi puta povela sa sobom i dvočlanu ekipu neustrašivih pizzaiola koje smo registrirali ko natjecatelje, Emanuela Melona iz Umaga i Deana Pušara iz Putina. Iako je vrijeme bilo izuzetno promjenjivo, a vjetar i kiša su cijelo vrijeme remetili ritam natjecanja pa ga čak i nekoliko puta prekidali i produljili za jedan dan, iskustvo je svejedno bilo predivno i izuzetno dojmljivo. Naši dečki su smireno odradili svoj nastup i ostavili jak utisak na sudačku komisiju, čime su pokazali da hrvatski pizzaioli imaju budućnost uz pravilan stav,…
Pročitaj više
Promohotel Poreč 2016

Promohotel Poreč 2016

Nekategorizirano
MAINARDI FOOD Vas poziva da nas posjetite na našem štandu u sklopu sajma PROMOHOTEL 2016 u Poreču, dvorana Žatika, od 24. do 27.2.2016Na štandu ćemo prezentirati vrlo široku paletu kvalitetnih artikala i namirnica za sve tipologije lokala, od barova preko pizzerija do restorana visoke kategorije.Svakog dana ćemo organizirati posebne programe, radionice, degustacije, a organizirali smo i 2. Otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg Pizza majstora MAINARDIPIZZA TALENT KUP ISTRA 2016.Nadamo se da ćete nam ukazati čast i posjetiti nas, a mi ćemo se potruditi da sajam napustite puni novih iskustava i saznanja, te novih ideja koje možete primijeniti u svom lokalu.
Pročitaj više

MAINARDI PIZZA TALENT KUP ISTRA 2016

Nekategorizirano
          MAINARDI FOOD i mlin LE 5 STAGIONI AGUGIARO pozivaju vas da se prijavite kao natjecatelj na 2. Otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg Pizza majstora MAINARDI PIZZA TALENT KUP ISTRA 2016, koje će se održati u sklopu sajma PROMOHOTEL 2016 u Poreču, dvorana Žatika, 25.2.2016 sa početkom u 11:00 sati. Natjecanje se odvija na štandu tvrtke MAINARDI FOOD, pod pokroviteljstvom krovne talijanske udruge ACCADEMIA PIZZAIOLI. Prijaviti se možete kao predstavnik nekog od lokala, bilo da je to pizzeria, restoran, bar, ili kao pojedinac. Kako god se prijavili, zabavit ćete se i uživati u stjecanju novih znanja i iskustava, te promovirati sebe i lokal za koji se natječete. PIZZA TALENT škola promovira tradicionalni talijanski način izrade pizze, jela koje pripremljeno na ispravan način i korištenjem kvalitetnih sastojaka…
Pročitaj više
Panorama Pizza Cup & Pizza Expo 2015

Panorama Pizza Cup & Pizza Expo 2015

Nekategorizirano
Mainardi food je postao jedan od najvećih autoriteta u svijetu prave talijanske pizze. Prepoznali su to i organizatori ovog prestižnog događanja, pa je cjelokupno događanje organizirano pod pokroviteljstvom Mainardi food. Mainardi food podiže razinu atraktivnosti događanja i uvodi stvarne znalce i profesionalce Pizza svijeta. Ove godine u žiriju je sjedio i trostruki svjetski prvak, maestro pizzaiolo g. Gianni Calaon. U žiriju su, osim njega, sjedili i g. Igor Zagajski koji je već sudio na prestižnim natjecanjima u Italiji, te vlasnik tvrtke Eduardo Mainardi koji je porijeklom iz kolijevke pizze i njezin je veliki ljubitelj i poznavatelj. Gianni Calaon je održao nekoliko prezentacija i radionica kako bi prenio dio svog bogatog znanja i na hrvatske pizzaiole i promovirao pizzu napravljenu od kvalitetnih sastojaka kao stvarno zdravu namirnicu. https://youtu.be/8pVJhTw8XGY  
Pročitaj više
Caputo World Cup 2015 Napoli

Caputo World Cup 2015 Napoli

Nekategorizirano
Campionato Mondiale del Pizzaiuolo. XIV Trofeo Caputo Academia Pizzaioli i Mulino Caputo učinili su nam veliku čast pozvavši tročlani Mainardi team kao članove sudačke komisije na ovom velikom natjecanju. Mainardi team u društvu sa Sig. Antimo Caputo - vlasnikom mlina Caputo. Medalja izvrsnosti za Mainardi team.    
Pročitaj više