MAINARDI & CAPUTO PIZZA CUP HRVATSKE 2016

Odradili smo i prvo službeno natjecanje za najboljeg pizza majstora – pizzaiola Hrvatske. Prijavilo se 12 najhrabrijih natjecatelja iz raznih krajeva lijepe naše, i moramo priznati da su odradili nastupe mirno i profesionalno.

Za ovo prvo natjecanje nismo predvidjeli nikakve posebne kategorije, tako da su svi pizzaioli mogli pripremiti pizze po vlastitom izboru. To bi odgovaralo kategoriji ‘pizza classica’ na natjecanjima u Italiji.

Bilo je tu raznih pizza koje su više ili manje zadovoljavale kriterije prave talijanske pizze, ali moramo naglasiti da se vidi ogroman napredak u shvaćanju pizze u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu.

Moramo priznati da smo se nadali većem interesu pizzerija koje se deklariraju kao najbolje u Hrvatskoj i da smo se veselili nastupu pizza majstora koji u njima rade, ali se to nažalost nije dogodilo.

Nadamo se da će hrvatski pizza majstori pokazati veći interes na idućim natjecanjima, te da ćemo ubrzo moći organizirati prvi pravi veliki Caputo Pizza kup Hrvatske koji ćemo organizirati po uzoru na onaj u Napulju.

Želimo naglasiti da su svi pizza majstori odradili kvalitetan nastup, i da su već činjenicom da su se pojavili na natjecanju zaslužili respekt i pohvalu bez obzira na postignuti rezultat. Ponavljam, mnogi pizza majstori koji rade u najboljim hrvatskim pizzerijama se nisu odvažili da se prijave, pokažu i dokažu svoju kvalitetu.

Mainardi Food i Antico Mulino Caputo čestitaju svim natjecateljima, za nas ste svi pobjednici ali jedan je ipak ponio titulu najboljeg.

Iduće godine to može biti bilo tko od vas.

 

Natjecatelje je ocijenio stručni žiri u izuzetno profesionalnom sastavu:

  • Davide Civitiello – svjetski prvak osvajač Trofeo Caputo 2013 i maestro pizzaiuolo koji radi za mlin Caputo i organizaciju Rossopomodoro
  • Antonio Ferraro – maestro pizzaiolo i međunarodno priznati gastro konzultant
  • Stefano Cosattini – međunarodno priznati chef vrhunske razine
  • Gianni Calaon – trostruki svjetski prvak pizzaiolo i promoter projekta pizze Scrocchiarella
  • Carlo Magliano – proizvođač najkvalitetnijih krušnih peći za Napoletansku pizzu u čijim pećima se pripremaju sve pizze tijekom manifestacije Caputo Pizza Village u Napulju

 

Finalni poredak:

  1. Mjesto – Mario Presečki (424 boda) PIZZERIA ANGELUS IZ VARAŽDINA
  2. Mjesto – Romano Seferović (420 bodova) – PIZZERIA BUFFALO IZ VODNJANA
  3. Mjesto – Mario Čolić (419 bodova) PIZZA BAR IZ ZAGREBA
  4. Mjesto – Dinko Deban (418 bodova) SOHO BAR IZ ČAKOVCA
  5. Mjesto – Ante Petričević (378 bodova) PIZZERIA GASTRO ITALIANO IZ ŠIBENIKA
  6. Mjesto – Boris Ostojić (370 bodova) PIZZERIA GASTRO ITALIANO IZ ŠIBENIKA
  7. Mjesto – Ivan Delimar (351 bodova) FREELANCER
  8. Mjesto – Ivan Marić (319 bodova) PIZZERIA NIKA IZ BJELOVARA
  9. Mjesto – Dean Pušar (296 bodova) PIZZERIA ALLEGRIA IZ PUTINI
  10. Mjesto – Ivan Stjepanović (290 bodova) PIZZERIA IN FORNO IZ PULE
  11. Mjesto – Kristijan Vidmar (275 bodova) PIZZERIA SANTA MARIA IZ VARAŽDINA
  12. Mjesto – Nenad Bregović (274 bodova) PIZZERIA SANTA MARIA IZ VARAŽDINA

 

 

Podijelite ovaj sadržaj