Udruga Napoletanskih Pizzaiuola APN (Associazione Pizzaiuoli Napoletani)

APN je osnovana 1998 godine, sa ciljem da očuva i promiče jednu od vještina i profesija koje su simbol Napoletanske kulture – PIZZAIUOLO.

Cilj Udruge je promicanje umjetnosti izrade pizze na nove naraštaje, promicanje i vrednovanje tipičnih namirnica regije Campania, kako bi se održala tradicija i u isto vrijeme ponudila konkretna mogućnost zapošljavanja za sve mlade ljude koji se priključe ovom zanatu.

Osniva svoju podružnicu u Hrvatskoj sa ciljem širenja kulture pizze i podizanja kvalitete pizze na ovim prostorima.

Udruga će okupiti sve vas koji želite više, koji želite biti bolji…

Dati će vam priliku da se družite, da učite od najboljih, da upoznajete nove proizvode, da razmjenjujete iskustva, da se natječete, a najboljima će dati i priliku da odmjere snage sa najvećim svjetskim majstorima.

Udruga će biti i vaš izlog, u kojem ćete se moći promovirati… Biti će i poveznica između pizzerija koje traže kvalitetnog pizzaiuola i vas, omogućujući vam da pronađete kvalitetnu radnu sredinu, ma gdje ona bila.

Pizzaiuolo koji će postati član ove udruge ne treba nužno raditi u pizzeriji koja će pratiti njegove profesionalne želje i izbore. Može sam graditi sebe i svoj profesionalni ugled, kako bi jednog dana svoju vještinu pokazao u istoj toj pizzeriji u kojoj radi, ili bilo kojoj drugoj u Hrvatskoj ili šire.

Svaka ozbiljna pizzerija ima potrebu za ozbiljnim i kvalitetnim profesionalcem, za pravim Maestrom Pizzaiuolom.

APN će vam omogućiti da postanete jedan od njih.

Podijelite ovaj sadržaj